Marilyn dezvăluie miturile legate de unghiile false

Marilyn dezvăluie miturile legate de unghiile false

În decursul ultimilor ani, fiecare dintre noi am auzit cel putin una dintre următoarele afirmații:

  • Unghia nu respiră sub stratul de gel

  • Femeile însărcinate nu pot purta unghii false cu gel

  • Gelul îți distruge unghiile naturale

  • Lumina UV este periculoasă

  • Unghiila false sunt vulgare

  • Unghiile cu gel reprezintă un lux

Noi suntem aici să demontăm fiecare dintre aceste mituri și să îți arătăm că nu ai motive să renunți la manichiura pe care ți-o dorești, din cauza unor afirmații nefondate.

Unghia nu respiră sub gel

Unghia reprezintă o extremitate moartă a corpului nostru, astfel încât, aceasta nu ”respiră” deloc. Ea este constituită din aproximativ 100 de straturi de celulele de keratină. Cantitatea de oxigen și nutrimente care ajung în unghie este furnizată de sânge, și nicidecum din exterior.

Femeile însărcinate nu pot purta unghii cu gel

Multe femei sunt convinse că unghiile cu gel afectează sarcina. Această afirmație, însă, este departe de adevăr. Există, desigur, și geluri ale căror calitate este foarte scăzută și care pot conține substanțe nesănătoase, de aceea îți recomandăm să apelezi la saloane profesionale care folosesc produse de calitate superioară.

Cât despre efectele razelor UV, acestea se aplică exclusiv unghiilor, motiv pentru care acestea nu vor afecta în niciun fel organismul uman, cu atât mai puțin fătul.

Construcțiile cu gel și ojele semi-permanente îți distrug unghiile naturale.

Cauza acestei probleme nu stă în produsele aplicate pe unghii. Majoritatea noilor produse conțin ingrediente de calitate superioară care, nu numai că nu afectează unghia, dar o și protejează de anumiți factori externi.

Însă, dacă vorbim despre modul de aplicare al acestora sau tehnica de pilire folosită pentru pregătirea unghiei, acestea pot într-adevăr să afecteze unghia naturală. Aceasta din urmă se recomandă a se realiza folosind o presiune minimă pentru a nu exfolia stratul superior al unghiei și utilizarea unei pile cu suprafața mai fină, sau a unui buffer. La fel de dăunător este și dacă alegi să îndepărtezi singură, acasă, construcția din gel, considerând că nu merită un drum în plus la tehnician, atunci când ai decis să renunți la ele.

Unghiile cu gel denotă vulgaritate

Având în vedere faptul că în ziua de azi manichiura cu gel este foarte des întâlnită, tehnicile de aplicare, formele si modelele au fost și ele dezvoltate. Poți opta pentru un aspect natural, dacă unghiile și modele extreme nu sunt pe placul sau stilul tău.

Lumina emisă de lămpile Uv periculoasă pentru sănătate.

Mâinile noastre sunt expuse razelor UV ale soarelui mai mult decât oricare altă parte a corpului nostru. Fie că vorbim la telefon, suntem la volan sau pur și simplu ne expunem la soare.

Studiile arată că expunerea la UV în saloanele de manichiură este mai puțin periculoasă decât expunerea la soare, pentru aceeași durată, în timpul verii.

13241097_639278676237393_3776132376129544092_n (1)

Saloanele profesionale de manichiură utilizează atât lămpi cu UV cât și lămpi cu LED, despre ambele cunoscându-se faptul că nu sunt periculoase pentru piele. Lămpile cu lumină UV, emit raze de tip UVA, care sunt mai sigure și mai puțin dăunătoare decât razele de tip UVB.

Unghiile cu gel reprezintă un lux

Din nou, o afirmație falsă și nefondată. În ultimii ani, o mulțime de persoane au absolvit cursurile necesare practicării acestei meserii. Prețurile variază și pot fi foarte accesibile sau puțin mai ridicate, de obicei în saloane. Așadar puteți găsi cu ușurință varianta cea mai potrivită pentru bugetul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Nu accept